i niestety tendencja cen paliw odwróciła się w drugą stronę. Do końca stycznia podobno ok + 0,20 zł
skoda TOUR różnica między Oktavią I poza wyposażeniem
Zwiń
X
-
skoda TOUR różnica między Oktavią I poza wyposażeniem
Kupuję Oktawie I i z tego co się juz zorientowałam w wersjach to zdecydowanie tańsza jest skoda TOUR ( nowa) natomiast używane cenione sa przez właścicieli tak jak oktawie np classic. Czy skoda tour ma jakieś gorsze właściwości mechaniczno jezdne czy to tylko kwestia wyposażenia. Jakie sa w ogóle równice między tymi skodami. Oczywiście Oktawia II to inna bajka.
-
-
taranx, Tour w oznaczeniu Octavii 1 pojawiło się w celu odróżnienia jest od Octavii 2 - polityka producenta jest taka że nie nazywa nowej Octavii numerkiem 2 tylko: Octavia 2 nazywana jest Octavia a Octavia 1 nazywana jest Octavia Tour.
Dlatego samo Tour nie jest oznaczeniem wyposażenia
Przed pojawieniem się oznaczenia Tour stosowane były oznaczenia wersji wyposażeniowych od najuboższych - Classic, Ambiente, Elegance - były też okazjonalne nazwy Drive, Ice, Celebrate itp.
Teraz "stara" octavia ma chyba wersjee wyposażenia Ice i Ice+
mogłem coś w szczegółach pokręcić ale tak to właśnie wygląda
Komentarz
-
-
Do końca 2005 r. produkcja Skody Octavii pierwszej i drugiej generacji będzie odbywać się równolegle, jednak dla ułatwienia wprowadzono nowe oznaczenie dostępnego od 1996 r. modelu - w sprzedaży pojawi się jako Skoda Octavia Tour. Oznaczenie to będzie umiejscowione na pokrywie bagażnika, w miejscu, gdzie dotychczas można było znaleźć informację o wersji silnikowej samochodu. Nadal dostępna będzie również usportowiona wersja RS (jako Liftback i Combi) oraz Skoda Octavia Tour z napędem na cztery koła (tylko jako Combi). Model Tour będzie wyposażony w deskę rozdzielczą dostępną obecnie od modelu akcyjnego Drive i tapicerkę znaną dotychczas z wersji Ambiente.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez taranxDzięki panowie ... hmm tak myślałam tylko mamy rok AD 2008 a u dilerów ciągle maja tour czyli I czyli OKTAVIE fajny ten marketing.
Komentarz
-
-
Obecnie Octavia Tour występuję w wersji "bazowej" która wyposażeniowo mniej więcej odpowiada wersji Classic. Można do niej dokupić pakiety:
- Climate (centralny zamek, klima manual)
- More (Climate + el. szyby z przodu, el. lusterka wraz z podgrzewaniem)
- Ice+ (czyli to co do tej poory w Ice+)
Poza tym do każdego z tych trzech można oodzielnie zamówić pakiet Sport.
To tak z grubsza.
Komentarz
-
-
Czy w skodzie tour montują już ten silnik FSI chyba nie z tego co widzę po osiągach.
Ktoś napisał na tym forum że silnik "bierze olej" i pomiędzy przeglądami trzeba go dolewać hm tzn samemu czy trzeba iść do ASO ? O ile to branie to reguła.
[ Dodano: Nie 25 Maj, 08 13:36 ]
rafalus : jeśli kupie nówkę to będę nią jeździła pewnie z 10 lat więc to daleka perspektywa.
Moje autko po 5 latach ma 24 kkm więc taki ze mnie kierowca dom-praca i wakacje 2 razy w roku 8) .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez taranxAdi20: dzięki, te dane mam na stronie dilera.
Teraz zastanawiam się czy zarobie na silnik 1.6 tj. na benzynę do niego. Chociaż przy moich przebiegach 6kkm rocznie głónie po mieście chyba diesel mi sie nie opłaca.
Komentarz
-
-
Artur73 : to całkiem całkiem z klimą da się żyć.
Tomaszek hmm oddałam się w ich ręce zobaczymy co mi wyczarują
Oj uparłam się na to skodzinę.
Tylko wiecie ja jestem kobitka i to nieduża w dodatku i wszyscy się w czoło stukają że nie chce jakiegoś 307 czy cytryny. Hmm jak usiadam do O II to mało mnie widać nie było a i ja za bardzo nie widziałam ops:
[ Dodano: Nie 25 Maj, 08 17:14 ]
Adi20 trochę się boję gazu z tego co widzę to trzeba te instalację przeglądać regularnie a poza tym gaz ma zdrożeć.
Komentarz
-
Komentarz